КВАРТЕТ БЕЛКАНТО / ИСТОРИЯ

Здравейте, ние сме Тео Батуров, Тончо Тончев, Светозар Христов и Валентин Гальов или квартет “Белканто”.  Нека Ви разкажем за създаването на нашата вокална група.

Началото ни в X-factor

През 2015 година кандидатствахме като самостоятелни участници в предаването X-Factor – България. 

мечтаехме за самостоятелна победа, но...

Всеки от нас се надяваше да спечели сам голямата награда. В един от кастинг туровете всички участници бяхме разпределени в групи по четирима. Изненадващо след средата на третия кастинг ден, когато се явихме на сцената и изпяхме канцонетна песен, Криско който бе член на журито ни каза, че ние ще бъдем по-силни ако продължим като група. Попита ни дали сме съгласни и… За щастие никой от нас четиримата не се поколеба, отговорихме с – ДА, и така започна историята на група “Белканто”.

Нашият кръстник

Легендарният Дони Векилов
Легендарният Дони Векилов

След няколко дни на колебания за името на групата, фамозният Дони Векилов, който бе музикален продуцент на формата отсече: “Вие ще се казвате Квартет “Белканто”!”. Така той се превърна в наш кръстник.  

Гениална идея

Идеята за създаване на група “Белканто” (отново на Дони, разбира се 🙂 ) се оказа блестяща и ние предизвикахме истински фурор във формата. Достигнахме до финалите в предаването. А песните, през които преминахме бяха от ранга на “Hallelujah” на Леонард Коен, “Ветрове” на Лили Иванова и “Bochemian Rhapsody” на Queen.

caruso

hallelujah

ветрове

bochemian rhapsody

Последният ни "валс" в x-factor

 Определено ние и нашата аудитория бяхме изненадани с избора на последната ни песен. От екипа на предаването  прецениха това да бъде химна на джендърмерията “Y.M.C.A.”

И логичното се случи. Хората гласували, за “Caruso” и по-горе изброените песни не дадоха своя вот за нас. Така се наложи ние да пеем в двубой срещу Дара. И в този сблъсък журито реши – Квартет “Белканто ” отпада.   

Според журито, “Квартет Белканто” е най-добрата вокална група, появявала се някога в X-Factor България.

ние сме Белканто

Светозар Христов

Тенор

Валентин Гальов

Тенор

Теодор Батуров

Баритон

Тончо Тончев

Бас-баритон

Стотици участия

Летящият старт, който получихме благодарение на формата, дава своите плодове и до днес. Вече като самостоятелна група, ние имаме  стотици участия. Разширихме своя репертоар така, че сме преспочитан избор за общински и частни концерти, церемонии, конкурси и награждаване на видни дейци в страната и чужбина. Някои фирми вече са ни канили над 5 пъти на своите фирмени партита, защото по техни думи, тъй като пеем на живо и от душа – винаги сме различни и изненадваме приятно аудиторията. Много от Общините и фирмите оставиха свои препоръки за нас. Може да прочетете повече в рубрика “Препоръки от клиенти

Някои от общините и фирмите, които дадоха препоръките си за нас

Музикалните ни албуми

Вече имаме зад гърба си издадени  2 аудио албума. Първият се казва “Нюанси” като в него акцентирахме на песните, които изпълнихме в “X-Factor” България. Вторият бе Албум „Възрожденский“, който записахме съвместно с Берковската Духова Музика под музикалното ръководство на нейният диригент Геогри Георгиев – Герасим. Самият автор на песента “Ветрове”

Изпълненията на Белканто присъстват в Spotify, YouTube и други интернет платформи.

Ние непрекъснато надграждаме своя репертоар, като в него вече място намериха и композиции като “Il mondo” на Il Divo, “Grande Amore” на Il Volo и множество други легендарни български и чужди песни.

История в песента

друг герой

Сблъсъкът между световете на бедността и богатството, както и изборът между страстта и обвързаността, предизвиква вътрешна буря в сърцето на Жанет. Докато среща с Антоан я пренася в свят на магия и чувственост, принц Бенедикт я води в света на лукса и вълшебството. Кой ли ще бъде нейния избраник?

Специални благодарности

от група белканто

Белканто Квартет благодари на Дони Векилов, Люси Дяковска, Влади Априлов, Саня Армутлиева, Кристиан Талев (Криско), и не на поледно място, Магърдич Халваджиян за изключителния шанс, който ни бе даден чрез X-Factor – България. Атмосферата в предаването бе уникална – истинска симбиоза между професинализъм и талант. Опитът, който групата ни доби във формата, се ползва успешно и до днес. Белканто бе зрънце, което засадихте – то вече цъфти и дава плодове. Ние от Квартет "Белканто" Ви пожелаваме неизброим брой нови успешни проекти! С уважение: Теодор Батуров, Тончо Тончев, Валентин Гальов, Светозар Христов

Журито в X-Factor България 2015 Журито в X-Factor България 2015

5 Comments

 • Спирдон

  Браво !!!

 • Етугов

  Гледал съм ги. Много са добри!

 • Боряна Цонова

  Прекрасни гласове! Присъствието им на сцената създава уникално настроение!

 • Ангел Ненов

  Страхотни индивидуални гласове. А в групата звучат невероятно! Успех момчета и да продължавате да ни радвате!

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *