БЕЛКАНТО / БИОГРАФИЯ

През 2015 година Тончо Тончев, Теодор Батуров, Светозар Христов и Валентин Гальов кандидатстват като самостоятелни участници в предаването X-Factor България. 

Продуцентите и журито предлагат на изпълнителите да участват като квартет под името „Белканто“. Този ход се оказва блестящ и групата предизвика истински фурор във формата. Те достигат до финала на предаването. 

Според журито, Белканто е една от най-добрите групи, появявали се някога в X-Factor България.

Незабравими ще останат изпълненията на песните Hallelujah, Ветрове, Bochemian Rhapsody и още няколко световни евъргрийна. 

Квартетът продължава да изнася концерти и до днес, като се превърна в лидер и еталон за качество сред вокалните формации в България.

Групата има стотици участия на общински и частни концерти, церемонии, конкурси и награждаване на видни дейци в страната и чужбина.

Квартетът издаде 2 аудио албума. Албум „Възрожденский“, групата записва съвместно с Берковската Духова Музика. 

Изпълненията на Белканто присъстват в Spotify, YouTube и други интернет платформи.

Квартетът непрекъснато надгражда своя репертоар, като в него вече място намериха и композиции като Il mondo на Il Divo, Grande Amore на Il Volo и 12 легендарни възрожденски български песни.

История в песента

друг герой

Сблъсъкът между световете на бедността и богатството, както и изборът между страстта и обвързаността, предизвиква вътрешна буря в сърцето на Жанет. Докато среща с Антоан я пренася в свят на магия и чувственост, принц Бенедикт я води в света на лукса и вълшебството. Кой ли ще бъде нейния избраник?

членове

Светозар Христов

Тенор

Валентин Гальов

Тенор

Теодор Батуров

Баритон

Тончо Тончев

Бас-баритон

белканто

специални благодарности

Белканто Квартет благодари на Дони Векилов, Люси Дяковска, Влади Априлов, Саня Армутлиева, Кристиан Талев (Криско) и, не на поледно място, Магърдич Халваджиян за изключителния шанс, който ни бе даден от X-Factor – България. Атмосферата в предаването бе уникална – истинска симбиоза между професинализъм и талант. Опитът, който групата доби се ползва и днес. Белканто бе зрънце, което засадихте – то вече цъфти и дава плодове. Белканто Ви пожелава още много успешни проекти! С уважение: Теодор Батуров, Тончо Тончев, Валентин Гальов, Светозар Христов

3 Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *