Белканто и Берковската духова музика с възрожденски албум

Квартет “Белканто” и Берковската духова музика записаха албум с възрожденски песни в нов аранжимент.

Проектът „Възрожденский” е посветен на 145-годишнината от освобождението на България и  146 години от обвяването на независимостта на Плевен

“Българският народ, с богата на превратности хилядолетна история е орисан непрекъснато да започва отначало и пак отначало, с надежда за по-добро, с вяра в бъдещето. Възрожденският дух у нас, българите е дълбоко вкоренен, генетично. В критични исторически моменти този дух ни е запазил и съхранил. Последните 33 години, с непрекъснатата борба между статуквото и промяната, оголиха за пореден път полето на необходимото българско възраждане. „Боят настана” отдавна не е военен марш – тази песен е метафора за необходимата промяна у всеки, която да доведе до желаното по-добро общество. С почтени, достойни и честни социално-политически отношения. Със здрава и стабилна държава”, казва за новия албум музикалният продуцент на проекта  Георги Красимиров – Герасим.

 



“Възрожденский” съдържа 12 патриотични песни, поднесени по нестандартен начин. Сред тях са “От кога се е, мила моя майно льо, зора зазорила”, “Стани, стани юнак балкански”, “Вятър ечи, Балкан стене”, “Боят настана”, “Петко льо, капитанине”, “Шуми Марица” и други.

Албумът е записан в студиото на Максим Горанов, а продуцент е Боян Цветков.

След 19 април 2023г. “Възрожденский” ще бъде наличен в платените музикални платформи.

 

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *